Projectverhuizers

Bekijk hier alle informatie over projectverhuizingen en projectverhuizers. 

Een projectverhuizer nodig?

Bekijk hieronder de taken en verantwoordelijkheden van een projectverhuizer.

Wat is een projectverhuizer? 

Een projectverhuizer is een verhuizer die gespecialiseerd is in verhuizingen van bedrijven, scholen en overheden. Het woordje ”project” in het woord staat voor het projectmatig te werk gaan. Een bedrijfsverhuizing kan vaak als een ”project” worden beschouwd, omdat er veel meer bij komt kijken dan bijvoorbeeld een inboedelverhuizing. Verder wordt een projectverhuizer vaak professioneel of zakelijk ingezet.

Met een projectverhuizer kan men ook doelen op een verhuisbedrijf dat projectverhuizingen uitvoert. Inhuren.com doet zelf ook projectverhuizingen. Voor meer informatie daarover kunt u kijken op de betreffende pagina.

Wat zijn de taken en verantwoordelijkheden?

Een projectverhuizer heeft verschillende taken en verantwoordelijkheden. Hierbij een lijst met daarin alle aspecten van het vak.

  • Inpakken en verpakken van kantoormeubilair, schoolmeubilair en kantoorinrichting;
  • Inhuizen en verhuizen van kantoormeubilair;
  • Vervoeren van kantoormeubilair;
  • Uitlopen van projectmeubels;
  • Montagewerkzaamheden;
  • ICT-verhuizingen en kabelmanagement.

Is er een opleiding?

De Organisatie Erkende Verhuizers beschikt over een opleiding tot projectverhuizer. Deze kan je volgen in een driedaagse training waarin je alles leert over projectverhuizingen. Verder hoef je geen afgeronde opleiding te hebben om projectverhuizer te worden. Wel kan het zo zijn dat een projectverhuisbedrijf vraagt naar een afgeronde mbo-opleiding.

Over welke certificaten beschikt een projectverhuizer?

Vaak hoef je geen specifieke opleiding te volgen om projectverhuizer te worden. Wanneer je bij een groot en bekend projectverhuisbedrijf aan de slag gaat wordt je vaak intern opgeleid. Of je volgt de cursus tot erkende verhuizer via de Organisatie Erkende Verhuizers. Je dient vaak wel een VCA-certificaat te behalen omdat dit op projecten bij bijvoorbeeld de overheid en ziekenhuizen wordt geëist.

Projectverhuizer worden? 

Bekijk eens de verhuizer-vacatures van Inhuren.com. Wij zijn altijd op zoek naar leuke nieuwe verhuizers voor onze projecten en verhuizingen.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.