[email protected]

085 239 2040

Top 10 best betaalde bijbanen voor studenten

Wij hebben een onderzoek gedaan naar de top tien best betaalde bijbanen voor studenten. Daarnaast hebben wij een aantal skills in dit artikel opgenomen die je snel vanuit huis kan leren en jouw inkomen naast jouw studie flink kan verhogen. 

Dit lijstje is in willekeurige volgorde uitgewerkt. Het is niet een top tien in de zin van best betaalde naar minst best betaalde. Dit lijstje is bedoelt om jou een idee te geven van mogelijk goed betaalde bijbanen naast je studie. 

Flexwerker in de zorg

Wanneer je een beetje het nieuws volgt dan kan het je bijna niet ontgaan. Dat is dat er een structureel tekort is in bijna alle lagen van de zorg. Of het nou gaat om de ouderenzorg, gehandicaptenzorg of ziekenhuizen. Bijna overal is een tekort aan handjes en personeel. Als flexwerker in de zorg kan je overal en nergens aan de slag. Om dit te kunnen doen zijn er vaak wel een aantal certificaten die jij zal moeten behalen. 

Junior WordPress Developer 

Bijna tachtig procent van het mkb in Nederland maakt gebruik van WordPress. Voor bijvoorbeeld de webshop of de bedrijfswebsite. Hierdoor is er vraag naar studenten met kennis van WordPress voor de onderhoud van websites. Als studenten kan je al snel minimaal €20,00. per uur verdienen als WordPress developer. Zeker de moeite waard om te achterhalen of dit iets is voor jou. 

Junior Python Developer

Wanneer je een technische studie volgt zal je tegenwoordig al snel met verschillende programmeertalen in aanraking komen. Python is op dit moment wereldwijd de meest gebruikte programmeertaal. De verwachting is dat vanwege de groei van machine learning, AI en het belang van software het gebruik van Python ook zal toenemen. Dit vergroot weer de vraag naar Python developers. Via verschillende platformen als CodeCademy kan je binnen een aantal maanden (met een investering van twee uurtjes per dag) al een Python developer worden. 

Online Marketing

Waar vroegen callcenter en koude acquisitie een belangrijke rol speelden in bedrijven komt de nadruk en focus steeds meer te liggen op online marketing. Platformen en technieken als Google, Google Ads, SEO, Advertising en Social Media Management zijn steeds belangrijker geworden. Hierdoor hebben bijna alle bedrijven in Nederland wel behoefte aan kennis en vakmensen op het gebied van Online Marketing. Het is daarom zeker aan te raden je te verdiepen in vakgebieden als SEO of bijvoorbeeld Google Ads. Zodat je deze skills kan gebruiken om een goedbetaalde bijbaan te vinden in Nederland. 

Social Media Beheer

Social Media beheer is onderdeel van de online marketing strategie van een bedrijf. Alleen waar online marketing een vrij breed begrip is is Social Media beheer al weer wat specifieker. Bijna alle bedrijven tegenwoordig willen online goed gevonden worden in de socials maar hebben vaak geen enkel idee hoe ze dit kunnen bereiken. Wanneer jij je als student verdiept in social media beheer en dit kan toepassen voor bedrijven kan je goed bijverdienen naast je studie. 

TikTok specialist

Onder jongeren is TikTok momenteel het grootste social media platform en tevens de grootste zoekmachine. Dat betekent dat je als bedrijf die met deze doelgroep werkt niet kan missen op TikTok. Echter weten veel bedrijven zich geen raad met dit platform en is er daarom ontzettend veel vraag naar studenten die een TikTok account kunnen opzetten en beheren. 

Video editor

Waar TikTok steeds belangrijk wordt als social media kanaal. Wordt video ook een steeds groter onderdeel van social media content. Studenten die handig zijn met een telefoon en weten hoe ze filmpjes kunnen editen zijn ontzettend schaars voor bedrijven. 

Duurzaamheid

Bijbanen en studenten vacatures in de duurzaamheid mogen absoluut niet ontbreken in dit lijstje. Wanneer je op de hoogte bent van de ontwikkelingen kan het je niet ontgaan dat de Nederlandse overheid de komende jaar fors zal investeren in de energietransitie en verduurzaming van Nederland. Ben jij op zoek naar een bijbaan in de duurzaamheid? Neem dan een kijkje op bijvoorbeeld deze website

Zzp verhuizer

Misschien een beetje een ”outsider” in dit lijstje. Alleen het is voor zeker mannelijke studenten in Nederland een goede optie om te overwegen. Het vak van verhuizer is vrij snel te leren. Wanneer je minimaal twee verhuisbedrijven kan vinden die jou iedere maand inhuren tegen een tarief van €25,00 per uur kan je snel veel meer gaan verdienen. Met alle bestaande belastingvoordelen voor kleine ondernemers is dat nog steeds een mooi aantal. 

Administratief medewerker

Nog steeds een populaire bijbaan onder studenten. Dat is het uitvoeren van administratieve werkzaamheden bij bedrijven. Ook vandaag de dag zien we nog steeds dat het salaris van administratief medewerkers bij bedrijven nog steeds hoog ligt. Wanneer je als student aan de slag gaat als administratief medewerker kan je al snel een bruto uurloon verwachten van minimaal €15,00 per uur. 

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.