Een Salarisadministrateur inhuren 

De salarisadministratie is onderdeel van ieder bedrijf dat te maken heeft met personeel in loondienst. De meeste bedrijven zijn verstandig en besteden dit stukje uit aan gespecialiseerde dienstverleners. Daarnaast zijn er ook bedrijven die zodanig veel personeel in dienst hebben dat de keuze wordt gemaakt om de salarisadministratie inhouse te nemen. In dit laatste geval wordt er vaak gebruik gemaakt van een pakket zoals NMBRS of AFAS Salarissoftware. WorkingHands.nl is gespecialiseerd in de bemiddeling van salarisprofessionals bij verschillende opdrachtgevers en bedrijven in Nederland. Salarisadministratie is ontzettend complex omdat iedere cao weer andere regels en voorwaarden heeft die gelden voor werknemers. 

Zoek je een collega met kennis van salarisadministratie?

Wanneer je opzoek bent naar een salarisadministrateur of een collega met kennis van salarisadministratie dan kunnen wij jou daarbij verder helpen. Door de vacature neer te leggen bij het recruitment team van WorkingHands.nl gaan wij aan de slag om geschikte kandidaten te vinden en voor te stellen. 

Bekijk hieronder de taken, het salaris van de salarisadministrateur en de mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Wat is een ”salarisadministrateur”?

Een salarisadministrateur is verantwoordelijk voor de salarisadministratie van de organisatie. Hij of zij zorgt ervoor dat de salarissen op tijd aan de medewerkers worden betaald. Daarnaast zorgt de medewerker voor de betaling van loonbelasting aan de overheid. Het werk moet precies gebeuren, de medewerker moet daarom erg nauwkeurig te werk gaan. Meer weten? Neem direct contact met ons op via 085 488 11 12. 

De taken en verantwoordelijkheden van een salarisadministrateur

  • Het verwerken, verzamelen en controleren van salariswerkzaamheden
  • Het zorgen voor de betalingen van de loonbelasting aan de belastingdienst
  • Ervoor zorgen dat de salarissen op tijd worden betaald aan de werknemers
  • Het beantwoorden van salarisvragen van de medewerkers
  • Het onderhouden van het crediteuren en debiteurenbeheer (facturen en betalingstermijnen controleren)

Bij welke bedrijven werken deze medewerkers? 

Salarisadministrateurs werken vaak op de financiële of HRM afdeling van een bedrijf. Dit kunnen commerciële, niet –commerciële bedrijven en overheidsinstanties zijn. De medewerker werkt vaak samen met andere financieel medewerkers zoals, administratief medewerkers, HR-medewerkers, accountants ect.  

Het belang van cao kennis

Salarisadministratie is een vak apart. Dat komt onder andere doordat iedere iedere cao weer eigen regels, percentage en premies kent. Als salarisadministrateur is het daarom van belang om je te specialiseren in een aantal verschillende cao’s en daar vervolgens alles van te leren. 

Hoe kunt u een salarisadministrateur vinden? 

Ben u opzoek naar een talentvolle salarisadministrateur? De werknemers van WorkingHands.nl helpen u graag verder. Wanneer u een offerte hebt aangevraagd neemt een van onze medewerkers contact met u op. Tijdens dit gesprek kunt u aangeven wat de kwaliteiten en ervaring van de medewerker moet zijn. Hierna gaan onze specialisten opzoek naar de ideale kandidaat. Binnen een aantal werkdagen krijgt u kandidaten voorgesteld. U bepaalt zelf wie u uitnodigt voor een gesprek en inhuurt. Een andere manier om aan een werknemer te komen is om op een externe vacaturebank een vacature te plaatsen. Ook kunt u rondvragen in uw netwerk. Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via: 085-4881100.

Zoek je ook andere administratief personeel? 

WorkingHands.nl is gespecialiseerd in de bemiddeling van administratief medewerkers en kantoorpersoneel. Bekijk de tarieven en mogelijkheden of plan een call in met één van onze collega’s. 

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.