[email protected]

085 239 2040

Deurwaarder inschakelen? Regel het op tijd!

Veel ondernemers zijn wel bekend met de mogelijkheid om personeel in te huren, voor tijdelijke of langere projecten. Toch is er een beroepsgroep die vaak over het hoofd wordt gezien, terwijl juist deze groep heel nuttig kan zijn voor je onderneming: deurwaarders. Wist je dat de kans op een succesvol incassotraject het grootst is wanneer je al vroeg in het proces de hulp van een deurwaarder of incassobureau inschakelt?

Zo kan een deurwaarder helpen

Wil je hulp bij een incassotraject? Dan is het vaak het meest nuttig om een incassobureau in te schakelen. Zo’n bureau heeft namelijk meer mogelijkheden om de factuur alsnog betaald te krijgen. Soms wordt er geaarzeld om een incassobureau in te schakelen, bijvoorbeeld omdat je de band met je klant niet wilt beschadigen. Bedenk dan dat juist betalingsproblemen op de langere termijn zorgen voor een verslechtering van die relatie. In veel gevallen is het juist prettiger om de incasso uit handen te geven, zodat een derde partij dit verder kan regelen. Uiteindelijk kan een gang naar de rechtbank noodzakelijk zijn. In dat geval is het extra praktisch  om al hulp te hebben gehad van een incassobureau, omdat dit bureau ook zorgt voor een goed dossier over de zaak. Beslist de rechtbank uiteindelijk in jouw voordeel? Dan kan het zijn dat er beslag gelegd wordt op eigendommen van de wanbetaler. Houd er daarbij rekening mee dat zo’n beslaglegging alleen uitgevoerd kan worden door een deurwaarder. Een deurwaarder inschakelen is dan dus echt een vereiste. 

Extra bevoegdheden

Of je nu een incassobureau inschakelt of een deurwaarder: groot voordeel is dat zij beide meer bevoegdheden hebben om openstaande facturen betaald te krijgen. Bang dat dit geld kost? Bedenk dan dat het nog veel meer geld kost wanneer de facturen onbetaald blijven. En komt het tot een rechtszaak? Dan is het goed om te weten dat de incassokosten doorgaans voor rekening komen van de niet-betalende klant. Wacht dus niet te lang met het inschakelen van gespecialiseerde hulp, zodat de kans op het succesvol incasseren van die openstaande facturen flink vergroot wordt!

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.