5 voordelen voor een logistieke carrière

De logistiek is volop in beweging en biedt ontzettend veel uitdaging voor werknemers die in de branche actief zijn. Het is een belangrijke sector die er in feite voor zorgt dat alle andere sectoren draaiende gehouden kunnen worden. Toch heeft de logistiek de laatste jaren te maken met een groot te kort aan personeel; het wordt voor bedrijven in de sector steeds lastiger om aan goede en ervaren medewerkers te komen. En dat terwijl het juist een prachtige branche is om carrière in te maken! Wij hebben daarom 5 voordelen voor een logistieke carrière op een rijtje gezet.

Een carrière in de logistiek biedt zekerheid en kansen

Een carrière in de logistiek staat garant voor zekerheid en kansen. Er is voldoende werk te vinden en er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden. Lever je goed werk en toon je inzet? Dan is de kans op een promotie in deze branche erg groot. Verder is het een dynamische en afwisselende branche waarbij geen dag hetzelfde is. Vaak ben je met verschillende soorten goederen en externe partners bezig waardoor het werk gevarieerd blijft. Ook brengt de logistiek mooie internationale kansen met zich mee doordat veelal met internationale handel wordt gewerkt. En last but not least: een carrière in de logistiek brengt een prima salaris met zich mee.

Genoeg werk

Logistieke bedrijven staan te springen om jong en gedreven personeel! Je maakt daarom een goede kans om een baan in deze sector te bemachtigen. Mede dankzij de bloeiende economie en de groei in e-commerce zijn er volop arbeidskansen in de branche. Er ontstaat een toename in de import en export en ook wordt er online steeds meer besteld door consumenten. Dit zorgt ervoor dat bedrijven kunnen groeien waardoor er behoefte ontstaat aan meer personeel. Ook het feit dat een groot gedeelte van de huidige werknemers binnen nu en een aantal jaar met pensioen zal gaan, speelt een rol bij de groeiende vraag naar arbeidskrachten. De verwachting is dan ook dat deze vraag de komende jaren alleen maar zal toenemen. Zeker voor pas-afgestudeerden is er een grote kans om direct aan het werk te kunnen gaan. Wanneer je solliciteert op een logistieke functie heb je daarnaast met minder concurrentie te maken in vergelijking tot andere functies.

Doorgroeimogelijkheden

Naast het feit dat er voldoende kansen zijn om aan een baan te komen in de logistiek, zijn er ook prima doorgroeimogelijkheden binnen de sector. Dit geeft ruimte voor ambitie en zorgt ervoor dat je gemotiveerd blijft. De meeste werknemers starten hun loopbaan met een uitvoerende functie, ongeacht hun opleidingsniveau. Zij beginnen bijvoorbeeld als loodsmedewerker of facilitair medewerker. Naarmate er meer ervaring wordt opgedaan en er meer vaardigheden worden bijgeleerd, is de kans groot dat er een hogere positie wordt aangeboden. Zo kan er bijvoorbeeld doorgestroomd worden naar een leidinggevende functie. Veel bedrijven bieden daar goede interne opleidingsprogramma’s voor aan, waardoor je jezelf verder kunt ontwikkelen op kosten van het bedrijf. Verder kenmerkt de logistiek zich ook door intern werven. Bedrijven zullen veel sneller naar de medewerkers van een lager niveau kijken om een hogere positie aan te bieden, dan dat ze iemand extern zullen aannemen.

Dynamisch en afwisselend

Zonder twijfel is de logistiek één van de meest dynamische en afwisselende branche die er is. Dagelijks wordt er met een grote verscheidenheid aan verschillende goederen, transport en mensen gewerkt waardoor iedere dag anders is. Werken in de logistiek betekent dagelijks inspelen op nieuwe situaties waardoor een flexibele houding noodzakelijk is. Ook is de branche constant in beweging dankzij de nieuwste technologische ontwikkelingen. Bijna dagelijks wordt er wel iets nieuws uitgevonden op het gebied van automatisering of digitalisering dat van belang is voor de logistiek. Het is dan ook belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de nieuwste trends en ontwikkelingen. Daarnaast ben je binnen de logistiek veel in contact met externe partners en bedrijven. Je hebt dus iedere dag te maken met nieuwe contacten en verschillende soorten mensen.

Internationaal

Bedrijven in de logistiek worden steeds internationaler dankzij de wereldwijde globalisering. Het komt steeds minder voor dat logistieke bedrijven alleen landelijk actief zijn; de norm lijkt juist te verschuiven naar bedrijven die continentaal of wereldwijd opereren. De meeste medewerkers zullen dan ook te maken krijgen met internationale handel en de verschillende facetten die daarbij komen kijken. Bedrijven zijn in dit opzicht ook zeer afhankelijk van wereldwijde veranderingen zoals wisselkoersen, olieprijzen en belastingen. Het internationale klimaat van de branche nodigt medewerkers daarom uit om meer ervaring en nieuwe vaardigheden op te doen. Denk bijvoorbeeld aan het leren van een vreemde taal zodat de communicatie met buitenlandse leveranciers soepeler verloopt. Het internationale karakter biedt ook andere voordelen voor medewerkers van de logistiek. Zo liggen er vaak mooie kansen tot internationale carrières en emigraties in het verschiet.

Goed salaris

Er valt goed te verdienen als medewerker in de logistieke branche! Bedrijven hechten veel waarde aan flexibele, hardwerkende medewerkers die meegaan met de nieuwste innovaties. Zeker medewerkers met een midden tot hoger opleidingsniveau kunnen een mooi salaris verwachten. Deze medewerkers zullen vaker een managementfunctie bekleden binnen een organisatie. Zo kun je als logistiek projectmanager een gemiddeld salaris verwachten van €6.000 per maand. Er is momenteel ook veel vraag naar goede managers en leidinggevenden binnen de logistiek. Maar ook de medewerkers met een meer uitvoerende functie kunnen een goede boterham verdienen! Zo verdien je bijvoorbeeld als belader een mooi salaris van gemiddeld €2.000 per maand en verdient een lader en losser een gemiddeld salaris van €2.350 per maand. Lees hier wat de best betaalde banen zijn in de logistiek.

Meer weten over inhuren.com?

Ben je op zoek naar een flexibele (bij)baan die perfect bij je past? Klik dan hier. Of ben je benieuwd naar onze wekelijks veranderende opdrachten waar je je voor kunt inschrijven? Klik hier.

Stel een (office) job alert in!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Freemium Vacature

Plaats een gratis vacature in ons netwerk! 

Zoek je een collega?

Bekijk de tarieven en mogelijkheden van WorkingHands.nl.

Duurzame Vacatures

Bekijk het groeiend aantal banen en freelance opdrachten in de duurzaamheid op Sustainablejobs.nl.